Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

Els porcs d'Esterri d'Aneu

Una vegada hi havia entre el poble grans diferències per a nomenar l'alcalde. Decidiren llançar una poma avall d'un carrer; al primer que l'agafés,li seria otorgada l'alcaldia. Mentre rodolava la poma, sortí uh porc d'una cort i se la menjà. Fidels complidors de la cosa promesa, fou nomenat batlle el porc.Quan la guerra dels segadors, i en la dels Frnacesos, els veïns d'Esterri feren un gran nombre de presoners, i aquells sols s'avingueren a alliberar-los a canvi d'un porc per cada un dels presoners fets, i d'ací deriva la gran riquesa del poble i l'arrelada cria de porcs, que, segons la dita popular, és la més estesa d etota la comarca pallaresa.


Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana