Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

Entre els bojos, fes el boig

Conten   que, una vegada en un país molt miserable, va fer una gran pluja de monedes d'or. Tothom s'afanyà a recollir-ne, i esdevingueren riquuíssims en un moment, però aquell qui en la pluja va ésser tocat per una sola moneda restà boig remanat. L'únic que s'alliberà de la marfuga va ésser l'apotecari, perquè dormia mentre es produí el fenomen i perquè l'olor de les potingues el va guardar del contagi. Tothom, de tan ric que era llençava els diners i es lliurava a fer mil bogeries ; no així l'apotecari, que es comportava com un home de seny i recollia els diners que els altres llençaven. Però com que ra una notqa discordant entre l'altra gent, el prengueren per boig i el van tancar, fins que l'home es va adonar del que li passava i es va posar a fer bogeries com els altres.


Joan Amades

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana