Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

Haver-hi moltes maneres de matar puces

L'hostaler de Camposines, damunt del vell camí rañ de Barcelona a Aragó, s'havia fixat una quantitat mínima diaria de calaix; quan visitaven k'hostal pocs dispersers, entre tots els feia pagar el que tenia estipulat. Un dia s'escaigué anar-hi només un sol viatger, i, de sopar i dormir, li'n van comptar una gran suma. El viatger s'escamnà i es féu el proposit de no tornar-hi més. Fou el cas que, quan tornava de la diligència que el feia viatjar, el sorprengué una gran tempesta vora de l'hostal, i, contra el seu propòsit, hagué de fer cap a Camposines. Per causa del mal temps, l'hostal estava  ple de gent; i, del mateix que a l'anada li havia costat un preu elevadíssim, aleshores, gairebé no li'n van fer pagar res. El viatger, sorprès, en demanà la causa a l'hostaler, el qual es limità a dir-li que hi havia moltes maneres de matar puces. Tan estranya resposta sorprengué el viatger, i se n'anà a dormir. De nit les puces el picaven, i, recordant les paraules de l'hostaler, es llevà i començà a engegar trets a tantes puces com veié. A l'hostal, hi hagué un gran enrenou i alradull; creient que passava quelcom extraordinari, tothom es llevà i acudí a la cambra del viatger i aquest es limità a dir que matava pucesi que, així com l'hostaler les matava fent pagar extraordinàriament cara la posada, ell les matava a trets.

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana