Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

El secret del pastor

Conten que en un país molt lluny hi havia un pastor tan intel-ligent, tan entenimentat i ple de seny, que la fama de les seves dites i les seves sentències va arribar a les orelles del mateix rei. Com que els seus ministres  i els seus consellers, i els seus secretaris i subsecretaris, per més que hi maldaven, no aconseguien d'ordenar l'adminsitració del país, i a cada moment hi havia guerrres i revoltes, i el preu de les coses pujava sense parar, el rei va tenir la lluminosa pensada de fer cridar el pastor i encarregar-li el govern dels negocis de l'estat.
El pastor es va presentar davant el rei i després d'escoltar la  seva proposta de nomenar-lo primer ministre, li va dir:
-Acceptaré, senyor, de bon grat el càrrec que em proposeu, i procuraré de fer-ho tan bé com sàpiga. Només us demano una cosa; tenir a palau una habitació  on no pugui entrar ningú sinó jo.
El rei hi va estar d'acord i a partir d'aquell mateix dia el pastor va entrar en funcions com a primer ministre. I les seves disposicions i els seus decrets foren tan encertats i tan eficaços, que aviat s'hi va conèixer a tot el país; tornava la tranquil-litat i la feina,els preus s'estabilitzaven i tothom podia treballar i menjar per la gana que tenia. El rei estava molt content de la idea que havia tingut, però alguns magnats envejosos van començar a calumniar el pastor, i sempre que podien l'acusaven d'acumular a l'habitació secreta els tresors que robava el rei a la nació.
De primer, el rei no en volia fer cas, però tant li ho van dir que va acabar dubtant i un bon dia, per  tal de sortir de dubtes, mentre el primer mimistre era a la seva cambra, va fer esbotzar-ne la porta amb la idea de sorprendre'l enmig dels seus tresors. Però quina sorpresa que van tenir, el rei i els envejosos magnats: a l'habitació no hi havia sinó quatre mobles de fusta, unsquants feixos de palla i, enmig, el primer ministre,vestit de pastor, amb samarra i sarró i tot, tocava amb un flabiol una senzilla melodia.
-Però, per què ho fas, això?-li va preguntar el rei, tot estranyat.
-Senyor, sense aquests moments que em recorden els dies feliços que passava a la muntanya amb el ramat, us ben dic que no podria suportar aquesta vida que he de dur a palau, voltat d'intrigues, de mentiders i d'envejosos.

Albert Jané

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana