Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

La carbassera i l'alzina

No podem pas dir que en Joan Seudoviu fos curt de gambals, però sí que no era pas tan llest com ell es creia. Un dia se'n va anar a fer un volt ples afores de la vila, i tot passant pel costat d'un hort es va fixar en una carbassa enorme, una carbassa molt gran, fruit d'una carbassera plantada en un tros del cap de l'hort. Després d'haver-se-les mirat ben mirades, la carbassera i la carbassa -la planta i el seu fruit-, en Joan Seudoviu no es va saber estar de comentar en veu alta, encar que no l'escoltava ningú:
- Renoi! Quina desproporció, ebtre la planta, tan petita, i el fruit, tan descomunal!
Va continuar la passejada i, al cap de poc, passada una torrentera on començava el bosc, va poder contemplar una vella alzina, alta i cepada de soca recargolada. Davant d'aqell arbre tan formidable, en Joan Seudoviu, com si de sobte hagués estat tocat per la inspiració, es va donar un cop al front amb la mà i va exclamar:
-I vet aquí, ara, en canvi, un arbre tan gros que no fa sinó glans, una fruita tan petita. Ara digueu-me si la natura fa les coses ben fetes. Ben cert que no. ¿Que  no escauria més a un arbre  tan robust com l'alzina que fes unes bones carbasses i que

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana