Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

La cacera salvatge

Una nit, tornant d'un poble del costat del seu, on havia anat a tocar, un pobre músic es va equivocar de camí i es va perdre enmig del bosc. No sabia per on tirar quan de sobte va sentir una fressa terrible, lladrucs de gossos, crits de çadors i corns de caça. Va recordar, aleshores, tot ple de por, que es deia que en aquell bosc hi havia uns caçadors encantats. La gent en deia la cacera salvatge. I es va quedar quiet, arraulit, sense gosar bellugar-se.
Al cap de poc es van acostar un parell de caçadors i un d'ells va dir a l'altre:
-Clavaré la meva destral en aquest arbre.
I el músic va sentir un cop terrible a l'esquena. I al cap de poc els caçadors se'n van anar.
Després de trobar el camí, el músic va poder arribar al poble. I l'endemà al matí es va adonar que li havia sortit un gep molt gros a l'esquena. Desesperat, pregutnava als seus veïns com ho podia fer, perquè el gep se li n'anés, però ningú no en sabia la manera. I el pobre músic es feia uns tips de plorrar. Fins que un dia, l'home més vell del poble, que sabia moltes coses, li va aconsellar que al cap d'un any d'haver-li passat allò, tornés al bosc i esperés la cacera salvatge.
El músic ho va fer així. Va esperar amb paciència i el dia que feia l'any se'n va anar al mateix indret del bosc on s'havia perdut i es va posar a esperar. Al punt de mitja nit va començar a sentir el mateix soroll: crits, lladrucs i corns decaça. Es van acostar un parell de caçadors i un d'ells va dir l'altre:
-Té l'any passat em vaig deixar la destral clavada en aquest arbre.
i va notar com una mena d'estirada a l'squena. La cacera es va allunyar i el músic va tornar al poble. I l'endemà al matí va comprovar, amb alegria, que el gep li havia desaparegut del tot.

Albert Jané

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana