Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

La justícia de Soliman

Durant una de les campanyes de Soliman, el cèlebre emperador dels turcs, una  pobra dona va aconseguir d'acostar-s'hi i, després d'haver obtingut la seva vènia, se li va queixar amargament perquè mentre dormia, uns soldats imperials li havien robat totes les seves gallines que eren els únics béns que posseïa.
-Ja deus tenir un son ben pesat -li va dir l'emperador, rient- que no hagis sentit tot el soroll que devien fer els soldats mentre empaitaven les teves gallines i se n'apoderaven.
-Sí -li va respondre la dona, sense immutar-se-. Dormia ben tranquil-lament, perquè tenia la convicció que vós, senyor emperador, éreu qui vetllàveu per la pau i la seguretat de tot el poble. L'emperador no es va pas enfadar amb aquesta resposta una mica atrevida, sinó que va ordenar al seu visir que recompensés generosament la pèrdua que els seus soldats havien ocasionat a aquella pobra dona, i que ell hauria hagut de prevenir.

Albert Jané

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana