Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

L'astrònom i el tsar

Una nit de primavera, després d'una festa molt animada i molt alegre que s'havia celebrat al jardí del seu palau, el tsar de Rússia, havent alçat el cap i havent-se adonat de com lluïen les estrelles a la volta del cel, va tenir una idea capriciosa i va dir:
-Quina nit més bonica que fa! Quin cel més net i estelat! El podríem anar a contemplar a l'observatori astronòmic.
Dient-ho l'emperador, tal dit tal fet. El sobirà i els seus alts dignataris van pujar a les carrosses, aquestes van arrencar tot seguit i al cap de poc arribaven a l'observatori.
El director de l'observatori i en aquell moment estava estudiant una constel-lació llunyana amb el telescopi. Era un gran savi, un autèntic llumener de la ciència astronòmica, però tal com passa a molts savis,era més aviat tímid i atabadalís, especialment davant les persones de compliment. Per això, quan li van dir que, inesperadament, acabava d'arribar el tsar amb els seus cortesans, li va venir costa amunt d'anar-los a complimentar i es va amagar en un racó on no el poguessin trobar.
Veient que no els sortia a rebre, el tsar, impacient, va pregutnar:
-On és el director? Com és que no surt? Que s'ha escapat o què?
Aleshores, el primer ministre, que coneixia el caràcter de l'astrònom, es va acostar al tsar, i assenyalant-li tots els cortesans, vestits amb grans uniformes de gala, amb el pit ple d'estrelles i condecoracions, li va dir en veu baixa:
- Senyor, es deu haver espantat, de veure tantes estrelles fora del seu lloc!

Albert Jané

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana