Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

Les dues rates i el mico

Una vegada dues rates van trobar un formatge molt gros al prestatge d'un rebost. Van decidir endur-se'l però els va caure a terra i se'n van fer dos trossos, l'un força més gros que l'altre. Totes dues es volien quedar el gros i cap no volia el petit. Com  que no aconseguien de posar-se d'acord van decidir de trobar un jutge que els resolgués el  plet. Van fer venir un mico que hi havia al jardí i li van explicar el fet. El mico, que era molt llest, després d'escoltar les raons de cada una de les rates, va dir que el cas era de mal resoldre i que l'única solució  era igualar els dos trossos de formatge, perquè cap de les dues rates no en sortís perejudicada en relació a la seva companya. I ell mateix es va oferir a fer els dos trossos iguals. Les dues rates s'hi van avenir i el mico va agafar el tros més gros i hi  va clavar una bona queixalada per tal d'igualar-lo amb el petit, però en va fer un gra massa i aleshores el tros gros va quedar més xic que el petit, i cap de les dues rates no el va voler. El mico va dir que ja tenien solució i que només calia torna-ho a provar. Va clavar una altra mossegada al segon tros, però també va ser massa grossa, de manera que aquest tros va quedar de nou més petit que l'altre i no el volia cap de les rates. El mico ho va provar un tercer cop, i un altre i un altre, però sempre mossegava més del compte i els trossos mai no quedaven iguals. Fins que el mico es menjar el formatge sencer. Quan les rates se'n van adonar van començar a insultar el mico, tractant-lo de lladre i de golafre, però al eshores ja era massa tard. I així totes dues es van quedar sense ni un bocí de formatge, però amb una bona lliçó.

Albert Jané

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana