Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

La finestra

Conten d'un capellà que havia estat destinat en una petita parròquia de muntanya, situada en un indret molt allunyat i molt desavinent. El paisatge hi  era certament d'una bellesa singular, amb boscos versíssims, espadats abruptes que el sol ponent envermellia i una gran vista sobre la plana llunyana. Però la vida hi transcorria més aviat monòtona i ensopida i el capellà, a qui el servei de la parròquia deixava moltes hores de lleure, s'hauria estimat més anar exercir el seu ministeri en un altre lloc no tan perdut i isolat del món com aquell. Però passaven els anys i el trasllat que més d'un cop havia demanat no li acabava d'arribar mai.
Un dia el senyor bisbe hi va pujar a fer la visita pastoral. Hi havia tres hores de mal camí, costa amunt, que el senyor bisbe va fer dalt d'una mula i així, es clar, es comprèn que fos el primer cop que hi pujava. El capellà el va sortir a rebre, amb tot el poble, i li va donar acolliment condigne a la rectoria. El senyor bisbe feia uns grans elogis de la bellesa natural d'aquell poble, d'aquell paisatge agrest i muntanyenc. I el rector, davant aquells elogis, va acompanyar repetidament el senyor bisbe als dos finestrals de la rectoria, des d'un dels quals es podia admirar els penyals que tancaven la vall, i de l'altre, els grans boscos i la llunyania del pla. Però quan ja feia diverses vegades que el rector el duia d'una finestra a l'altra mostrant-li els atractius del paissatge, el bisbe li va dir somrient:
-El paissatge d'aquest poble és certament molt bonic. Però potser j me l'heu ensenyat moltes vegades, fill meu!
-Ai, senyor bisbe! Si vostè amb tan poca estona ja se n'ha atipat, compti un servidor, amb els anys que fa que no me'n moc.
I conten que al cap de poc temps el rector fou traslladat a un altre poble no tan isolat del món.

Albert Jané

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana