Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

L'aguila i el mussol

Un dia, l'aguila i el mussol van fer un pacte solemne d'amistat, de companyonia i  de respecte mutu. Tots dos tenien cries al niu i tenien por per la seva vida dels petits. Perquè ja se sap que tant l'àguila com el mussol són uns caçadors terribles, l'una de dia i l'altre de nit i, així, aquell pacte representava una bona salvaguarda per als uns i epr als altres.
El mussol era qui, sobretot, més temia pels seus fills i l' àguila li va haver de jurar que ençà d'aquell moment li serien talment cosa sagrada. I li va preguntar:
- I com els coneixeré, mussol, qui són els teus menus?
- No et pots pas equivocar -va dir el mussol-: són els ocellets més vius i eixerits que pots arribar a veure. Tenen un posat de llest i espavilat que els distingueix de tots els altres. Al cap d'uns dies l'àguila va descobrir el niu del mussol en un forat de dalt de tot d'un roure altíssim, amb tots els pollets dins. Se'ls va mirar ben mirats, i com que tenien un posat ben bé de mussol, d'ensopits i encantats, que no s'adeia gens amb el que li havien descrit, urpada a l'un, cop de bec a l'altre,aviat els va tenir enllestits.
Quan el mussol va tornar al niu i només hi va trobar unes quantes plomes tacades de sang, i va conèixer que era l'àguila qui havia fet la malvestat, la va anar a trobar volant i li va retreure, amargament, la seva deslleialtat i la seva traïdora.
- Poc m'ho podia pensar, que eren els teus fills -li va respondre l'àguila. Tu em vas dir que feien posat de llestos i eixerits i aquells tenien cara de sòmines. Si haguessis dit la veritat, sense deixar-te enlluernar per l'amor que els tenies, encara foren vius.

Albert Jané

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana