Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

El sebglar i els ocells cantaires

Es conta d'un home ric, vanitós i bon tros curt de gambals, que sempre convidava a la seva taula, tothora ben proveïda, poetes i artitstes  d'anomenada, homes de lletres i erudits, que li dedicaven els seus poemes i les seves obres, i li tributaven tota llei d'elogis mentre s'atipaven de valent. Amb què, l'home de cabals, vivia cofoi i satisfet i es feia una idea molt alta de la importància de la seva persona.
Un dia va anar a donar un tomb per un hort que tenia al costat de la riera, acompanyat pel seu hortolà, que era un home entenimentat i ple de seny. I en un cap de feixa on no feia gaire que hi havia hagut una plantada de naps, van veure un porc senglar, furgant i remenant la terra amb el seu mussell proveït d'ullals esmolatsa, per veure si trobava cap nap que els pagesos s'haguessin deixat. I tot un seguit d'ocells -pinsans, rossinyols, aloses, cogullades i caderneres -voleiaven al voltant seu, i semblava talment que li dediquessin un dolcíssim  concert de les seves passades més escollides i dels seus refilets més ben afinats. I era de veure com el senglar, content i complagut, alçava el morro enorme i procurava de correspondre-hi amb els seus grunyits.
-Què és això que veig? -va dir, tot indignat, el propietari-. ¿Com és possible que aquest bé deDeu d'ocells cantaires, d'artistes de la naturalesa, dediquin el seu art excels a aquest brut animalàs, i s'apleguin a retre homenatge a una bèstia clarament indigna de la bellesa dels seus cants?
-No hi són pas per ell, senyor -li va dir el savi hortolà- sinó pels cucs que el senglar fa sortir tot regirant la terra.

Albert Jané

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana