Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

Els vint gerros magnífics

Un príncep molt poderós havia fet fabricar vint gerros de porcellana, d'una finor i  d'una bellesa admirables, i es passava la major part d'hores del dia contemplant-los embadalit. Un dia, una serventa, mentre treia la pols, amb un moviment mal calculat, en va trencar un. El príncep es va posar furiós, com un foll, i la va condemnar a mort.
Un dels súbdits del príncep, que ho va saber, li va demanar audiència i quan va ser al seu davant li va dir:
- Senyor, jo conec una fórmula mágica amb la qual puc recompondre el gerro trencat, i us asseguro que no s'hi coneixerà cap senyal ni res. Però caldria que m'ensenyéssiu tots els altres gerros plegats.
El príncep el va fer concluir a la cambra on hi havia aquells objectes preciosos, dalt d'una taula de marbre, coberts amb un tapís d'allò tan fi. Va aixecar el tapís i d'una revolada va fer caure tots els gerros a terra, que es va trencar en cinquanta mil bocins.
-Tard  o d'hora, aquests gerrros que quedaven, segrament haurien costat la vida de dinou persones més -va dir l'autor de la trencadissa al príncep, que se'l mirava esbalaÏt.- Preneu-me la meva, i moriré content, sabent que només amb una n'hi haurà hagut prou. El príncep va saber comprendre la lliçó que li donaven. I pensant que tots els gerros del seu palau no valien la vida d'una sola persona, va perdonar, de bon grat el seu súbdit agosarat així com la serventa.


Albert Jané

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana