Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

La veu de l'ase

Un pagès més aviat pobre, havia de dur un parell de sacs de blat al molí, que queia una mica lluny, i com que no tenia cap bèstia de càrrega pera traginar-los se'n va anar a trobar un dels seus veïns que teniu un ase, per si l'hi volia deixar. El va trobar que seia al pedrís de l'entrada de casa seva, capficat en els seus pensaments, i li va exposar la seva  petició.
El veí se'l va  escoltart atentament. No li venia de gust, de deixar el seu ase, potser per por que no es trenqués una cama, peò no va gosar dir que no al  seu veí i es va inventar una excusa.
-Jo te'l deixaria de  bon grat, oh, amic meu! el meu ase, però m'és del tot impossible, perquè justament avui és fora de casa. La mevadona se l'ha endut a mercat.
Però en aquell precís moment, aneu a saber perquin voler, l'ase, de dins de l'estable estant, va fer un bram sonor i potent, allargassat, que va ressonar per tota la casa i es va sentir de tot arreu.
- Com és això? -va dir, aleshores, el pagès que l'havia vingut a demanar-. Tu em dius que l'ase és fora de  casa i ara jo comprovo que no és veritat, ja que el sento ben bé com brama.
Però el veí va alçar els braços al cel, com escandalitzat i indignat, i li va respondre:
-No en volia saber d'altra! É s possible que si jo dic una cosa i l'ase te'n diu una de diferent, et creguis més l'ase que a mi?


Albert Jané

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana