Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

La rata que es va convertir en noia

Una vegada, en una terra que ara no recordem com es diu. va passar que un milà, un d'aquests ocells de presa que en diuen milans, duia una rata entre les urpes, i un ermità que ho va veure va pregar Déu que aquesta rata li caigués a la falda. Déu  va escoltar el prec de l'ermità i la rata li va caure a la falda tal com havia demanat, i aleshores l'ermità va tornar a pregar Déu que la transformés en una noia i Déu va escoltar de nou  el prec de  l'ermità li va dir:
- Filla meva: no voldries  pas el sol, per marit?
Ca; no, senyor -va dir la noia-, perquè al sol, els nuvols li tapen la claror.
L'ermità li va tornar a preguntar si volia la lluna per marit i la rata va respondre que no, perquè no tenia claror per ella mateixa, sinó que la rebia del sol.
-I el núvol, doncs, filla meva: no el voldries pas, per marit?
La noia va dir que no, perquè el vent s'enduia el núvol on volia. I tampoc no va voler el vent perquè va dir que les muntanyes l'aturaven quan corria. I la muntanya tampoc, perquè les rates la foradaven. Aleshores l'ermità va pregar Déu que la convertís un altre cop en rata, tal com era abans, i així li va poder donar per marit un rat que feia molt de goig.

Albert  Jané

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana