Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

Guerra a les mosques

Un pagès duia unes gerres de mel per tal de vendre al mercat de la vla. El burot que hi havia a l'entrada municipal, li va fer destapar les gerres per comprovar que no hi dugués res e contraban. A l'acte, atretes per la dolçor, s'hi va posar al damunt un vol espessíssim de mosques, i van embrutar la mel de tal manera que el pagès no la va poder vendre.
El pobre pagès es va anar a queixar al batlle i li va demanar que, si més no, li tornessin els diners de l'impost de la mel que no havia pogut vendre. El batlle va examinar la qüestió i va dictaminar que tota la culpa era de les mosques i que l'autoritzava a matar-les a tot arreu on les trobés. El pagès, aleshores, va exigir l'autorització per escrit i el batlle hi va venir bé. I quan va tenir el document al seu poder, aprofitant que una mosca s'havia posat a la galta del batlle, li va ventar una plantofada amb força més que suficient per esclafar la mosca. El batlle va fer un bot de la sentida i, cridant com un foll, amenaçava de fer empresonar el pagès. Però aquest li va ensenyar l'autorització municipal de matar mosques a tot arreu on les trobés i el batlle va haver de deixar que se n'anés tranquil-lament cap a casa seva.


Albert Jané

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana