Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

Qui és el més llest?

Un traginer i un llenyaire passaven, en direcció contrària, per un camí molt estret de la muntanya, vorejant un cingle, pel qual no podien passar tots dos alhora. Calia que un d'ells s'apartés i deixés passa l'altre. Però cap dels dos no volia cedir. Es van obstinar i van començar a discutir.
Al capdevall, el traginer va dir al llenyataire:
-T'aconsello que em deixix passar, perquè, si no, t'hauré de tractar de la mateixa manera que, no fa gaire temps, vaig tractar un tossut com tu que em vaig trobar pel camí.
El llenyataire, ben espantat per aquella amenaça, i pel to decidit amb què havia parlat el traginer s'allunyava tranquil-lament camí enllà, el va cridar i li va dir:
-I que haures fet, si no t'agués deixat passar? Au, expica'm què vas fer amb aquell tossut, aquella amenaça, i pel to decidit amb què havia parlat el traginer, el va deixar passar sense pensar-s'hi més. Però quan el traginer s'allunyava tranquil-lament camí enllà, el va cridar i li va dir:
-I què hauries fet, si no t'hagués deixat passr? Au, explica'm que vas fer amb aquell tossut, aquella altra vegada.
Aleshores el traginer li va dir:
-Doncs, era molt més tossut que no pas tu i veient que no em volia deixar passar em  vaig decidir a.. cedir-li el pas a ell.

Albert Jané

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana