Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

Que us atiaran els gossos

Pompeu Fabra, el filòleg a qui debem l'ordenació gramatical del català (1968-1948) era un gran caminador i li agradava molt de fer llargues excursions per tots els indrets del país. Feia exercici, admirava el paissatge i es fixava en la manera de parlar de la gent del camp, de la qual podia aprendre formes de llenguatge molt interessants.
Una vegada, quan era jove, se'n va anar a peu de Barcelona a Camprodon, on estiuejaven els seus parents. I encara, no hi va anar pel camí dret, sinó que va fer la volta per Blanes i Banyoles, per tenir ocasió de conèixer altres llocs. Més enllà de Besalú, fent via ja a la banda d'Olot, va veure una masia i va pensar d'anar-hi a fer cap, segurament per demanar-los el camí o qui sap si un bon trguinyol de l'aigua fresca del càntir.
però vert aquí que quan anava a agafar el corriol que hi duia, li va sortir al pas un captaire, d'aquells que abans anava demanant caritat de poble en poble i de casa en casa, i que coneixen els camins i tots els indrets, i me li va dir familiarment:
-Company, en aquella casa no hi anaeu pas, que us deixaran anar els gossos.
El captaire havia pres Pompeu Fabra per un del seu ram i l'advertia que en aquell mas els qui demanaven caritat no hi eren pas ben acollits.

Albert Jané

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana