Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

Les dues granotes

Aquell estiu va ver una calor tan forta que la bassa on ivien un parell de granotes va quedar gairebé seca. Les dues granotes, avesades a viure en remull i a practicar tota mena de proeses natatòries, davant d'aquella sequedat van fer una ganyota -les granotes van fer una ganyota- i van decidir anar a buscar un altre domicili més adient, més escaient i més apropiat. En suma, un indret on hi hagués més aigua.
El van trobar en un racó d'un hort, sota una noguera altíssima era un pou moltp rofund, i gairebé ple d'aigua fins al capdemunt.
-Vet aquí l'indret que buscàvem -va dir una de les granotes-.
Aquí ens trobarem com una granota a l'aigua.
-Sí que és veritat -va dir l'altra granota que, de fet, se li assemblava molt-. Però, escolta, tanmateix i ben mirat, una cosa: ¿I si el pou s'asseca o tan sols baixa de nivell?¿Com dimonis ho farem per sortir-ne, d'un pou tan fondo?
Les granotes es van adonar a temps que estaven a punt de cometre una bestiesa. Isense pensar-s'hi més, es van entornar al seu domicili habitual, a la bassa gairebé eixuta, esperant que no trigarien a venir les pluges de la tardor.

Albert Jané

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana