Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

El savi i els deixebles

Un vegada hi havia un savi guru, que vol dir mestre espiritual, el qual tenia molts deixebles. Aquests deixebles es passaven la vida imitant tot el que feia el seu mestre perquè creien que així adquirien la seva santedat. Un dia el mestre va anar al riu a fer ablucions. Com que duia un bol de terrissa, perquè no l'hi prenguessin, abans de ficar-se a l'aigua el va enterrar a l'areny, i va fer un pilot de sorra al damunt per saber on era. Els deixebles que el seguien només es van saber adonar que el mestre feia un pilot de sorra, i sense pensar-s'hi gens ni mica, van començar tots a fer pilots de sorra per tal de seguir l'exemple.
Quan el savi guru va tornar del riu es va trobar, sorprès, amb tota una rastellera de pilots de sorra i l'estol dels seus deixebles que se'l miraven la mar de cofois i satisfets.
La feina va ser seva, aleshores, per a trobar el bol que havia enterrat.
I un cop el va haver trobat, els va dir que no era pas imitant-lo a ell en tot el que feia com aconseguirien la seva realització espiritual, sinó entenent en tota la seva profunditat la vida i els actes del seu mestre.

Albert Jané

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana