Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

La recompensa merescuda

Un temps de l'emperador romà Octavi, que va adoptar el nom de Cèsar August, hi havia un pobre poeta a qui els seus versos reportaven pocs beneficis i així no sempre podia menjar per la gana que tenia. Un dia, amb l'idea d'obetnir una bona recompensa, va escriure una oda de lloança a l'emperador i la hi va anar a dur. L'emperador la va llegir, va dir que li agradava molt i que hi tornés l'endemà que el volia recompensar. L'endemà, el poeta va fer de nou cap a palau, però l'emperador, que s'havia volgut divertir una mica a la seva esquena, li va donar a llegir un poema que havia escrit ell mateix i que li dedicava, dient-li que així el recompensava amb la mateixa moneda. El poeta va llegir el poema de l'emperador, el va elogiar, es va treure un sexterci de la butxaca i el va donar al Cèsar tot dient-li:
- Teniu, senyor, com a premi del vostre poema. Ja sé que val molt més, però la meva escassa fortuna no em permet de pagar-vos com es mereix.
La sortida va fer gràcia a l'emperador i aleshores, sí: va fer que el seu tresorer donés al poeta una bona bossa de diners.


Albert Jané

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana