Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereBarcelona \ Alt Penedès \ Olèrdola (La Plana Rodona)

la "mala cosa " de la veïna de cal Segarra

Vet aquí que en aquell temps en què de set moliners, tres eren lladres i quatre usurers, viva una dona al barri de cal Segarra, d'Olerdola, que patia de "mala cosa". (Antigament la mala cosa era coneguda com un ésser imaginari, bruixa o animal, al qual atribuïen el costum de posar-se damunt les persones que dormien, no deixant-les descansar, fent-los venir malsons i oprimint-los el pit)
Totes les nits, a les dotze, minut més minut menys, la mestressa començava a sentir sorolls a la casa que no li deixaven agafar el son, i patia fins a la matinada un gran ofec de pit.
Li aconsellaren que po´ses un mocador negre a la finestra i, més tard, un plat de mill..Tot fou inutil! Finalment, setmanes abans de Pasqua, la bona dona s'arribà a la rectoria de Sant Pere Molanta i el Sr. rector, després de confessar-la, li prometé que, com s'apropava el salpàs de la Setrmana Santa, passaria a beneir-la la casa, no fos cas de bruixeria.
Passada la Pasqua i el salpàs, se li acabà el malestar i des de llavors les seves nits foren tot un somni d'angelets rossos i sucre candi

Pere Sadurní i Vallès
Folklore del Penedès
Vol.1

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana