Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereBarcelona \ Anoia \ Igualada

La bruixa igualadina

Antigament hi havia molta gent que creia en l'existència de les bruixes. Algunes dones que eren inculpades de cometre actes de bruixeria eren lliurades a la justícia i eren torturades per tal que declaressin. L'any 1619, va de veres, arribà  a Igualada una vídua anomenada Montserrada Serra, acompanyada de dos fills. Havia fugit de Moià perquè allí la tenien per bruixa. Algun malèvol va transmetre'n mala opinió d'ella i la posaren a la presó, al mateix temps que els consellers igualadins escrivien al batlle de Moià per tal que els donés antecedents de la dona.
Mentre se n'esperava la resposta,més d'una vegada li rentaren les espatlles, a la Montserrrada,amb aigua beneita, però la seva pell no donava ap senyal. Finalment ¡, sense esperar contestació oficial, l'alliberaren i la feren marxar de la vila amb el pretext que havia vingut sense llicència.

Pere Sadurní i Vallès
Folklore del Penedès
Vol.1

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana