Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereBarcelona \ Alt Penedès \ Vilobí del Penedès

La Llorença de Pacs

Aquesta dona va néixer a Santa Maria de Bellver (Vilobí), es casà amb un pagès fill de Pacs i en quedar vídua i sense fills, pels anys 1890-92, s'anà apartant del món del sentit comú, a conseqüència del molt supersticiosa que sempre havia estat i d'una bona part d'ignorància, de tal manera que es passà els últims vint anys de la seva vida recitant contínuament versos i històries fantàstiques i oracions miracleres, "curant" de conjurs contra malures i mals aires... i fent-se cèlebre en manifestar, reiteradament, que sentia les gralles durant la nit de Sant Joan, mentre ballaven les filles del rei Herodes tot celebrant el degollament de sant Joan Baptista.Després de vuitanta anys de la seva mort, la comissió de festes de Pacs decidí "ressucitar" la bruixa Llorença com a geganta, aparellant-la amb el gegant Genís.

Pere Sadurní i Vallès
Folklore del Penedès
Vol.1

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana